Itt a legó robotok építésével kapcsolatos dolgokat találsz.

Találkozás a LEGO robotokkal

Már akkor tetszettek a LEGO robotok, amikor először hallottam róluk 2005 környékén. Sajnos csak 10 évvel utána 2016-ban egy sikeres iskolai pályázat útján tudtunk beszerezni 2 db készletet (LEGO MINDSTORMS EV3 31313). Elkészítettünk párat a https://www.lego.com/hu-hu/mindstorms/build-a-robot oldalon található robotok közül, majd a saját utunkra tértünk, és készítettünk egy parkoló autót.

Képek, videók hamarosan

A pályázat keretében még ki tudtuk egészíteni a készleteinket pár további érzékelővel is. Szinten 2016-ban, novemberben a Precognox Kft. jóvoltából, mint a programozás hetének legaktívabb iskolája nyertünk egy LEFGO Mindstorms education EV3 45544 készletet. Így jelenleg 3 programozható kockával rendelkezünk. A diákjaim több délutánt is itt töltöttek már és tanulmányozták a LEGO robotok lehetőségeit.

Tananyagok

Álljon itt 1-2 videó, tananyag stb., amit eddig össze tudtam szedni ez internetről a LEGO robotokkal kapcsolatban:

Természetesen a legjobb, ha saját ötleteinket próbáljuk kockákba önteni és leprogramozni! Ehhez nélkülözhetetlen segítséget nyújt Kiss Róbert: A MINDSTORMS EV3 robotok programozásának alapjai ekönyv 2014-ből, ahonnan mindent megtudhatunk az érzékelőkről, motorokról, változókról, tömbökről stb. A tankönyvhöz megjelent egy feladatgyűjtemény is: Kiss Róbert: ROBOTIKA FELADATGYŰJTEMÉNY címmel. Ezúton is hálás köszönet a szerzőnek, és támogatóinak.

Tankönyv

Olvasóink értékelése: 0 / 5

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
2016. Minden jog fenntartva.

Search